O nas

Piekarnia została założona w 1954 roku przez Mieczysława Goszczyńskiego w Warszawie przy ul. Motyckiej. Otrzymała nazwę „Goszczyński i Nałęcz”. W prowadzeniu zakładu pomagali synowie: Włodzimierz i Wiesław. Rodzinną tradycję podtrzymał wnuk Mariusz, który do dziś prowadzi firmę rodzinną z bratem Dariuszem. Piastuje jednocześnie funkcje społeczne; jest wiceprezesem Cechu Piekarzy w Warszawie, a także członkiem Komisji Egzaminacyjnej przy Izbie Rzemieślniczej w Warszawie.

Wejście Polski do Unii Europejskiej postawiło przed nami nowe wyzwania. Połączyliśmy tradycję z nowoczesnym podejściem do norm unijnych; rozbudowaliśmy i zmodernizowaliśmy nasz zakład, na bieżąco wprowadzamy nowe technologie i asortyment. Obecnie produkujemy przeszło 50 rodzajów pieczywa z wysokiej jakości surowców. Zatrudniamy 30 pracowników i szkolimy uczniów. Zaopatrujemy w nasze wyroby przeszło 50 stałych odbiorców, a także 5 własnych sklepów firmowych.

Naszym najwyższym celem jest zadowolenie Klientów.

50

Tyle rodzajów pieczywa produkujemy

3

Pokolenia – tak długo kultywujemy tradycję

1

Jakość produktów stawiamy na pierwszym miejscu